Informatie KNMI

KNMI Vooruitzicht


Veel wind en buien, mogelijk met onweer en hagel, later vanmiddag droger
Vandaag
Veel wind en buien, mogelijk met onweer en hagel. In de loop van de middag minder buien. Morgen enkele buien en minder wind.

Het is bewolkt en in de noordelijke helft regent het vanmiddag geruime tijd, lokaal komt ook wat natte sneeuw voor. Van het zuidwesten uit wordt het langzaam droger en komen er ook enkele opklaringen voor. De kans op een bui blijft echter aanwezig, waarbij onweer, korrelhagel of een vlok natte sneeuw niet is uitgesloten. Later vanmiddag neemt het aantal buien af en in de avond bereiken bredere opklaringen het westen, in de oostelijke helft blijft het bewolkt. De middagtemperatuur ligt rond 5°C, maar in een bui kan de temperatuur tijdelijk dalen naar 1 of 2°C. De wind is west tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer hard of stormachtig, 7 à 8 Bft. Boven land zijn af en toe (zware) windstoten van 60-70 km/uur mogelijk, langs de kust 70-90 km/uur. In de loop van de middag, in het noorden pas in de avond, neemt de wind weer in kracht af.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en kan er nog altijd een bui voorkomen, mogelijk met korrelhagel. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C in het zuidoosten tot 5°C langs de kust. De westelijke wind is matig boven land en krachtig langs de kust.

Ook morgen blijft de kans op enkele buien aanwezig met een aanhoudende kans op korrelhagel en een klap onweer. Tussen de buien door klaart het af en toe op en is de zon te zien. In de loop van de middag en avond wordt het van het westen uit droog en volgen er bredere opklaringen. De middagtemperatuur komt uit op 6°C. De wind blijft westelijk, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs de kust. (Bron: KNMI)

 30%  3°C / 6°C  W  5bft  60%  1/5mm

De komende dagen
In het algemeen veel bewolking en iedere dag perioden met regen of buien. Het is zacht met middagtemperaturen van ongeveer 10°C en minima omstreeks 7°C.
Wo
3/6°C
5mm
60%
5bft
W
30%
Do
4/10°C
1mm
50%
4bft
Z
20%
Vr
8/11°C
4mm
80%
5bft
ZW
10%
Za
9/11°C
4mm
70%
5bft
ZW
20%
Zo
7/12°C
9mm
80%
4bft
ZW
20%
Ma
9/12°C
4mm
80%
5bft
W
20%

Langere termijn
Een kans van ca. 60% op een overgang naar een stabiel en kouder weertype met temperaturen rond of onder de normale waarden voor de tijd van het jaar.Bron gegevens: KNMI

Ontwerp

Kies ontwerp...

Eenheden

TaalPictogrammen


Temperatuur

Vochtigheid

Luchtdruk

Windkracht

Windvlaag

Neerslag

Zonnestraling

Sneeuw

Gevoelstemperatuur

Dauwpunt

UV

Zichtbaarheid

Wolkenbasis

Evapotranspiratie

Binnentemperatuur

Binnen-vochtigheid


Zon op

Zon onder

Maan op

Maan onder

Time

Menu

Vanaf

Tot

Volledig scherm

Exporteer als afbeelding

Instellingen

Homepage

Webcam

Tabel

Grafiek

Kaart

Stabiel

Stijgend

Dalend

Waarschuwing

Breedtegraad

Lengtegraad

Historie

Zonsverduistering

Maansverduisteringen

GPS

Hoogte

Dag

Maand

Jaar

Hoge temperatuur

Lage temperatuur

Dag

Nacht

Lente

Zomer

Herfst

Winter