Informatie KNMI

KNMI Vooruitzicht


Vandaag zonnig, morgen regenachtig
Vandaag
Vandaag zon, stapelwolken en droog. Dinsdag regenachtig.

Vandaag is er, ondanks nog aanwezige sluierbewolking, volop ruimte voor de zon. Wel ontstaan er ook stapelwolken. Het blijft droog. In de avond neemt de bewolking in het noordwesten toe. De temperatuur stijgt naar waarden tussen 19°C op de Wadden en lokaal 25°C in het zuidoosten. De wind is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig. Aanvankelijk komt de wind uit uiteenlopende richtingen, maar geleidelijk wordt de windrichting westelijk. In de avond draait de wind naar zuid tot zuidwest.

Komende nacht breidt de bewolking zich verder over het land uit, alleen in het zuidoosten en oosten blijven er opklaringen aanwezig. In het noordwesten en westen valt er regen. De temperatuur daalt naar waarden tussen 11°C in het zuidoosten en 15°C in het westen. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind.

Morgen overdag breidt de regen zich over het hele land uit. Later in de middag wordt het van het westen uit droog en klaart het deels op. In het oosten gebeurt dit pas aan het einde van de avond. De maxima lopen uiteen van 16°C aan zee tot 19°C plaatselijk in het oosten en zuidoosten. De zuidwestenwind neemt 's ochtends overal toe naar matig. In de middag draait de wind vanuit het westen naar noordwest en neemt daarbij in de avond landinwaarts weer af naar zwak. (Bron: KNMI)

 20%  14°C / 17°C  ZW  3bft  90%  5mm

De komende dagen
Woensdag een enkele bui, daarna droog en perioden met zon. De maximumtemperaturen liggen aanvankelijk rond de 20°C, maar lopen in het weekend op tot rond 25°C.
Di
14/17°C
5mm
90%
3bft
ZW
20%
Wo
11/18°C
2mm
40%
3bft
NW
30%
Do
12/19°C
1mm
20%
3bft
NW
30%
Vr
12/22°C
0mm
10%
3bft
NW
40%
Za
13/24°C
0mm
10%
3bft
ZW
50%
Zo
14/26°C
0mm
10%
2bft
W
50%

Langere termijn
Aanvankelijk grote kans op rustig en droog weer, maar in de loop van de periode toenemende neerslagkans (tot 50% aan het einde van de periode). De temperatuurverwachting is onzeker, de kans op koel weer is net zo groot als op warm weer, aanvankelijk is de kans op temperaturen hoger dan normaal groot (80%), maar gaandeweg de periode neemt de kans op temperaturen rond of onder normaal toe.Bron gegevens: KNMI

Ontwerp

Kies ontwerp...

Eenheden

TaalPictogrammen


Temperatuur

Vochtigheid

Luchtdruk

Windkracht

Windvlaag

Neerslag

Zonnestraling

Sneeuw

Gevoelstemperatuur

Dauwpunt

UV

Zichtbaarheid

Wolkenbasis

Evapotranspiratie

Binnentemperatuur

Binnen-vochtigheid


Zon op

Zon onder

Maan op

Maan onder

Time

Menu

Vanaf

Tot

Volledig scherm

Exporteer als afbeelding

Instellingen

Homepage

Webcam

Tabel

Grafiek

Kaart

Stabiel

Stijgend

Dalend

Waarschuwing

Breedtegraad

Lengtegraad

Historie

Zonsverduistering

Maansverduisteringen

GPS

Hoogte

Dag

Maand

Jaar

Hoge temperatuur

Lage temperatuur

Dag

Nacht

Lente

Zomer

Herfst

Winter